Fernando Astudillo Melgar
Investigador Posdoctoral CONAHCyTInvestigador Posdoctoral CONAHCyT

Total de publicaciones: 10
  • Tipo
  • Fecha
Open Access Artículo
4 - Ortega-Villar,R., Escalante,A., Astudillo-Melgar,F., Lizarraga-Mendiola,L., Vazquez-Rodriguez,G.A., Hidalgo-Lara,M.E., Coronel-Olivares,C. (2024). Isolation and Characterization of Thermophilic Bacteria from a Hot Spring in the State of Hidalgo, Mexico, and Geochemical Analysis of the Thermal Water. Microorganisms, 12 (6), 1066.
Capítulo internacional
6 - Lappe-Oliveras,P., Arredondo-Fernandez,R., Valadez-Blanco,R., Martinez-Monterrosa,A., Ojeda-Linares,C., Moreno-Terrazas Casildo,R., Huerta-Beristain,G., Astudillo-Melgar,F., Flores-Montesinos,M.S., Giles-Gomez,M., Escalante,A. (2025). Mexican traditional alcoholic beverages: Production process, history, economy, social, and scientific importance. Microbiology and Health Benefits of Traditional Alcoholic Beverages. 145-240, Amsterdam: Elsevier.
Capítulo nacional
7 - Astudillo-Melgar,F., Giles-Gomez,M., Bolivar,F., Escalante,A. (2023). Análisis de la diversidad microbiana y su inferencia funcional durante el proceso de fermentación del pulque para la definición de un microbioma central de esa bebida. Los agaves y sus derivados: Tendencias científicas, uso sostenible y patrimonio. 133-145, Guadalajara,Jalisco: CONAHCYT-CIATEJ.
Capítulo internacional
11 - Lappe-Oliveras,P., Arredondo-Fernandez,R., Valadez-Blanco,R., Martinez-Monterrosa,A., Ojeda-Linares,C., Moreno-Terrazas Casildo,R., Huerta-Beristain,G., Astudillo-Melgar,F., Flores-Montesinos,M.S., Giles-Gomez,M., Escalante,A.. Mexican traditional alcoholic beverages: Production process, history, economy, social, and scientific importance. Microbiology and Health Benefits of Traditional Alcoholic Beverages. 145-240, Amsterdam: Elsevier.